Pregledi unutarnje plinske instalacije


Pregledi unutarnjih plinskih instalacija regulirani su na temelju slijedećih propisa:

  • Zakon o zapaljivim tekućinama i plinovima (NN 108/95 i 56/10)
  • Zakon o zaštiti od požara (NN 58/93 i 33/2005)
  • Zakon o zaštiti na radu (NN 59/96, 94/96 i 114/2003)
  • Pravilnik o listi strojeva i uređaja s povećanim opasnostima (NN 47/2002)
  • Pravilnik o tehničkim normativima za projektiranje, gradnju, pogon i održavanje plinskih kotlovnica (Sl.list 10/90 i 52/90)
  • Pravilnik o uvjetima provjere ispravnosti plinskih instalacija (HSUP - P 601.111)
  • Tehnički propis za plinske instalacije (HSUP – P 600)
  • Tehnička pravila za projektiranje, gradnju, pogon i održavanje plinskih postrojenja za proizvodnju energije (HSUP - P 650)

Rokovi ispitivanja plinskih instalacija od uličnog plinovoda do trošila, te samo trošila tijekom upotrebe su sljedeći:

Kućanstvo – najmanje jednom u 10 godina, ako drugim propisom nije određen kraći rok

Obrti i mala gospodarstva, tehnološka postrojenja najmanje jednom u 5 godina

 

Ispitivanje plinske instalacija smije vršiti isključivo stručno osposobljeni djelatnik sa važećim ovlaštenjem. Vlasnik ili korisnik objekta dužni su prijaviti svaku primijećenu neispravnost  (blokadu plinomjera, propuštanje plina, neispravnost ili oštećenje plinske instalacije).

Cijene redovnog ispitivanja plinskih instalacija

Kućanstvo

Periodički pregled se dodatno ne naplaćuje.

Ukoliko imate sklopljen Ugovor o pružanju i financiranju usluge održavanja (pregleda, servisiranje i popravke –zamjene)  kućnog priključka i pregledu unutarnje plinske instalacije trošak periodička pregleda naplatiti ćemo iz već uplaćenog iznosa.

Ukoliko nemate sklopljen navedeni ugovor, za trošak periodičnog pregleda izdati ćemo vam račun.

Poduzetništvo

Cijena periodičkog pregleda ovisi o veličine plinske instalacije i instalirane snage plinskih trošila korisnika.

Po zaprimljenom zahtjevu i izvida na terenu, priprema se troškovnik za pregled plinske instalacije, te se po dostavljenoj narudžbenici pristupa postupku ispitivanja.

O ispravnosti ispitane vaše plinske instalacije i trošila ovlašteni ispitivač izdaje uvjerenje.
Predmetno uvjerenje dužni ste čuvati i pokazati na zahtjev nadležne inspekcije.

 

 

 0800 200 225
Prijava stanja brojila - E-mail
  plinprojekt@plinprojekt.hr
Prijašnje stanje brojila:
Trenutno stanje brojila:
Cijena potrošenog plina (A):
Fiksna mj. naknada (B):
Porezna osnovica (A+B):
PDV (25%):
UKUPNO:

Plin Projekt portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Plin Projekt se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Plin Projekt može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Plin Projekt koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd. Plin Projekt portal obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Plin Projekt se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Plin Projekt portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Pravila korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Plin Projekt portala i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Plin Projekt portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio Plin Projekt portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Autorska prava

Plin Projekt polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Moslavina Plin portala i podložno je tužbi. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je Plin Projekt povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Kontakt

Više informacija o pravilima korištenja Plin Projekt portala možete dobiti na e-mail adresi plinprojekt@plinprojekt.hr.