Upute potrošačima


Što raditi kod mirisa plina

Ponukani učestalim nesrećama i problemima s istjecanjem plina, donosimo vam kratak pregled najvažnijih stvari koje trebate znati o plinu: osnovne karakteristike, mjere za prevenciju nesreće, kao i popis ponašanja u slučaju istjecanja plina ili požara izazvanog zapaljenjem plina.

 • U prostorijama u kojima osjetite miris plina, ugasite sve plamenove, izbjegavajte otvorenu vatru.

 • Ne pušite, ne palite cigaretu.

 • Ne upotrebljavajte upaljače, šibice, električna zvona, prekidače, utikače, baterije.

 • Ne uključujte kućanske aparate i uređaje.

 • Otvorite vrata i prozore da se izvrši prozračivanje prostorija.

 • Zatvorite glavni zaporni plinski ventil ispred plinskog ormarića na stambenom ili poslovnom objektu ili ispred plinomjera u stanu.

 • Zatvorite sve plinske ventile kod trošila u vašem objektu.

 • Ne koristite telefon, već upotrijebite telefon najbližeg susjeda.

 • Opomenite vaše sustanare i napustite stan ili kuću.

 • Odmah nazovite dežurnu službu distributera plina i obavijestite ih o vašim zapažanjima (361 999 ili 0800 200 225 od 0-24 sata).

 • Ako primijetite miris plina na ulici, prometnici, javnoj površini, u zgradama koje nisu priključene na zemni plin također izvršite dojavu dežurnoj službi distributera plina (361 999 ili 0800 200 225 od 0-24 sata).

 • I ako niste sasvim sigurni, radi li se o mirisu plina, za svaki slučaj obavijestite dežurnu službu distributera plina (361 999 ili 0800 200 225 od 0-24 sata).

 • U slučaju požara, potresa ili poplave, prije napuštanja stana zatvorite glavni ventil plina.

 • U slučaju da kuću ili stan napuštate na duže vrijeme, obavezno zatvorite glavni zaporni ventil na objektu (ventil ispod plinskog ormarića).

 0800 200 225
Prijava stanja brojila - E-mail
  plinprojekt@plinprojekt.hr
Prijašnje stanje brojila:
Trenutno stanje brojila:
Cijena potrošenog plina (A):
Fiksna mj. naknada (B):
Porezna osnovica (A+B):
PDV (25%):
UKUPNO:

Plin Projekt portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Plin Projekt se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Plin Projekt može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Plin Projekt koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd. Plin Projekt portal obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Plin Projekt se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Plin Projekt portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Pravila korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Plin Projekt portala i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Plin Projekt portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio Plin Projekt portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Autorska prava

Plin Projekt polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Moslavina Plin portala i podložno je tužbi. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je Plin Projekt povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Kontakt

Više informacija o pravilima korištenja Plin Projekt portala možete dobiti na e-mail adresi plinprojekt@plinprojekt.hr.