Obavijesti


20.12.2014.

Odluka o primjeni faktora korekcije obujma prirodnog plina od 01.01.2015. do 30.09.2016.

Temeljem članka 60. i 82 stavak (3) i (4) Mrežnih pravila plinskog i distribucijskog sustava (NN 155/14) u cilju točnog izračuna stvarne potrošnje prirodnog plina , uprava društva PLIN PROJEKT d.o.o.

Temeljem članka 60. i 82 stavak (3) i (4) Mrežnih pravila plinskog i distribucijskog sustava (NN 155/14) u cilju točnog izračuna stvarne potrošnje prirodnog plina , uprava društva PLIN PROJEKT d.o.o. donosi slijedeću:

ODLUKU

o primjeni faktora korekcije obuja prirodnog plina prema tlaku i faktora korekcije obujma prirodng plina prema temperaturi na očitane vrijednosti na plinomjeru u razdoblju od 01.01.2015 do 30.09.2016.

Način utvrđivanja količine plina standardne kvalitete

Količina isporučenog plina standardne kvalitete (Sm3) izračunava se na slijedećo način:

Izmjerena količina isporučenog plina očitana na plinomjeru (m3)x

Faktor korekcije prema tlaku
(Kp)

x

Faktor korekcije prema temperaturi
(Kr)

=Količina isporučenog plina standardne kvalitete
(Sm3)

Faktor korekcije prema tlaku - koeficjent kojim se množi vrijednost obujma plina izmjerena plinomjerom pri radnim uvjetima mjerenja da bi se dobila vrijednost obujma plina koja odgovara standardnom stanju plina, a u ovisnosti je o pretlaku plina na ulazu u plinomjer i nadmorskoj visini.
Detaljan način izračuna Faktora korekcije prema temperaturi prikazan je u dodatku 1 ove doluke, a propisan je u PRILOGU 1. , Mrežnih pravila plinskog distribucijskog sustava (NN 155/14)

Faktor korekcije prema temperaturi - koeficijent kojim se množi vrijednost obujma plina koja odgovara standardnom stanju plina, a u ovisnosti je o temperaturi plina, tipu i smještaju brojila.
Detaljan način izračuna Faktora korekcije prema temperaturi prikazan je u Dodatku 1. ove odluke, a propisan je u PRILOGU 1. ., Mrežnih pravila plinskog distribucijskog susatva (NN155/14)

Dokmenti:

 0800 200 225
Prijava stanja brojila - Telefon
Nova Gradiška i okolica:
  035 361-999
  035 331-260
Novska i Lipovljani:
  044 676-755
  044 608-983
Garčin i Donji Andrijevci:
  035 330-073
  035 361-999
Prijava stanja brojila - Internet
Prijava stanja brojila - E-mail
  ocitanje@plinprojekt.hr
  plinprojekt@plinprojekt.hr
Prijava stanja brojila - Viber
  091 361 9977
Prijava stanja brojila - WhatsApp
  091 361 9977
Prijašnje stanje brojila:
Trenutno stanje brojila:
Cijena potrošenog plina (A):
Fiksna mj. naknada (B):
Porezna osnovica (A+B):
PDV (25%):
UKUPNO:

Plin projekt portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Plin projekt se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Plin projekt može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Plin projekt koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd. Plin projekt portal obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Plin projekt se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Plin projekt portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Pravila korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Plin projekt portala i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Plin projekt portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio Plin projekt portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Autorska prava

Plin projekt polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Moslavina Plin portala i podložno je tužbi. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je Plin projekt povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Kontakt

Više informacija o pravilima korištenja Plin projekt portala možete dobiti na e-mail adresi plinprojekt@plinprojekt.hr.